Зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров изрази учудване от думите

...
Зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров изрази учудване от думите
Коментари Харесай

Ясен Тодоров пред Ризова: И аз познавам Иван Гешев, не е склонен да извърши престъпление

Зам.-шефът на националното разследване Ясен Тодоров изрази удивление от думите на началника си Борислав Сарафов, че се опасява за живота си. Той съобщи в “Лице в лице ” по bTV, че е “шизофренен абсурд ”, че Сарафов е трансформирал държанието си след атентата против основния прокурор Иван Гешев. Той беше безапелационен, че познава Гешев и не счита, че той е податлив да извърши закононарушение и да заплаши сигурността на заместника си.

Ясен Тодоров сподели също, че Сарафов е придружавал основния прокурор на всички места и го е замествал, изпълнявайки неговите отговорности. Според него сред тях тримата е имало добра взаимна работа.



Тодоров съобщи, че самият той не се опасява за живота си. “Нямам желание да се самовзривявам, нито да се самопрострелвам ”, сподели по телефона зам.-шефът на следствието. Въпреки това той не се появи онлайн в студиото на bTV, както се очакваше от анонса на предаването на Ризова. Водещата сама акцентира, че го чака онлайн в малкия екран, когато абсурда в прокуратурата затихне и се изяснят повече неща към гърмежа до колата на основния прокурор.

Ясен Тодоров разяснява и настояването на три отстранявания от поста от Висш съдебен съвет - неговото, на Сарафов и на Гешев. Той сподели, че чисто математически неговото е най-вероятно. По-рано в собствен коментар пред медиите Тодоров съобщи, че наподобява като че ли Борислав Сарафов се пробва да направи прелом в прокуратурата.



" В петък Борислав Сарафов прави изказването си пред Българска телеграфна агенция, изключително второто, което ме втрещи, в което упреква мен и основния прокурор, че ние сме от страната на неприятните и той ще пристигна на бял кон и ще оправи прокуратурата, която е затънала в калния политически терен. Аз незабавно си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов в последните 10-12 години. Ако той не е бил склонен с работата на прокуратура, е можело да си подаде оставката ", разяснява още Ясен Тодоров пред медиите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР