Задръжките относно електромобилите започват постепенно да отпадат. Литиево-йонната батерия с

...
Задръжките относно електромобилите започват постепенно да отпадат. Литиево-йонната батерия с
Коментари Харесай

Jaguar I-PACE е в България: 480 км пробег и 400 к.с. мощност

Задръжките по отношение на електрическите автомобили стартират последователно да отпадат. Литиево-йонната батерия с потенциал 90 kW разрешава пробег до 480 км с едно зареждане. Батерията се зарежда до 80% единствено за 40 минути чрез специфичните електрически станции, които обезпечават непрекъснат ток от 100 kW. Зареждането на батерията на Jaguar I-PACE може да се реализира и чрез най-обикновен домакински контакт стенна зарядна станция с изменчив ток от 7 kW за към 10 часа.

Новият Jaguar I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора (т.е. AWD задвижване), напълно създадени от Jaguar. Те са ситуирани върху предната и задната ос, генерирайки мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ миг. С тях I-PACE форсира от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди.

Литиево-йонната батерия е ситуирана оптимално ниско в централната част сред двете оси. Това местонахождение разрешава хармонично систематизиране на тежестта 50:50 и доста невисок център на тежестта. Интелигентните технологии в автомобила за усъвършенстване на пробега включват система за предварителна климатизация на батерията. При режим „ включен за зареждане” Jaguar I-PACE автоматизирано ще увеличи, или понижи температурата на батерията, с цел да реализира оптимален пробег преди тръгване.

По отношение на технологиите, Jaguar I-PACE се предлага с новаторска Electric Vehicle навигационна система, която прави оценка топографията на маршрута до дестинацията и данните от предходни пътувания, в това число и стила на шофиране, с цел да пресметна до оптималната акуратност вероятен пробег и статус на батерията.

Освен 12,3-инчов приборен панел, I-PACE разполага и с новаторската информационно-развлекателна система Touch Pro Duo с 2 touch screen екрана на централната подпора с размери надлежно 10 и 5 инча.

Макар да наподобява като дребен SUV автомобил, Jaguar I-PACE дава интериорно пространство, сравнимо с това на огромните SUV модели. Багажникът впечатлява с пространство от 656 литра, а при прегъване на задните седалки, това пространство се усилва на 1453 литра.

Новият Jaguar I-PACE ще се предлага в България с 3 равнища на съоръжение – S, SE и HSE. Клиентът ще може да избира сред 12 цвята и 9 типа джанти. По отношение на интериора клиентите ще избират сред 5 типа седалки и 5 разнообразни цветове на интериора. I-PACE ще се предлага в България от началото на идната година, като първите коли се чакат през март. Официална ценова листа ще е налична в края на септември и началото на октомври 2018 година


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР