Търговците у нас не смогват да се справят с крадците

...
Търговците у нас не смогват да се справят с крадците
Коментари Харесай

От баби с внучета до костюмирани дами и господа са крадците в МОЛ-овете

Търговците у нас не смогват да се оправят с крадците по моловете. Всяка седмица сe записват стотици обири и то единствено на територията на София.
Ако скоро сте били на шопинг, шансът непознатият човек до вас да е апаш, е огромен. Анна Николова е управител на огромна верига спортни магазини. Виждала е всичко и малко неща могат да я изненадат.

„ Добре облечени господа, майки с колички, цели фамилии, дружно с децата. Бабата с детето. Имали сме всевъзможни крадци ”, разясни тя пред Нова телевизия. 

„ Това, което сме забелязали на охранителните камери е по какъв начин си взимат дрехата, сгъвта я, прибират в торбата, със закачалката и чиповете и стартират да си преглеждат най-спокойно в магазина ”, изясни шефът на магазин Васил Миронов.

По-напредналите се осведомят от обществените мрежи, където се показват похвати по какъв начин да пазарим, без да плащаме с подръчни материали като с вилица или кука.

Само за секунди алармите могат да бъдат свалени с магнит от продуктите. Това се случва най-често в пробните.

Полицията е хващала даже проведени незаконни групи с няколко сака облекла. По проект трябвало да ги продадат, най-често в интернет и даже предложили персонална доставка на стоката. За две години са обезвредени три такива.

Само за първите 4 месеца тази година полицията е открила 1435 обири. От тях 1211 са разкрити. Въпреки това издадените присъди се броят на пръстите на едната ръка.

„ Имаме 50-60 лица, арестувани директно след кражбата ”, разяснява  Витали Цветков, шеф група в бранш “Улична престъпност ”.
Анна твърди, че растежът на загубите за една година в нейния магазин се равнява на 50% или 100 000 лв.. Затова сигнализира:

„ Обръщам се към родителите. Да обяснят на децата, че кражбата не е хубаво нещо и може да има съществени последици ”, сподели тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР