Задлъжнялата HNA Group планира да продаде имоти за 2.2 млрд.

...
Задлъжнялата HNA Group планира да продаде имоти за 2.2 млрд.
Коментари Харесай

Задлъжнелият китайски гигант, който може да вземе летище Пловдив, продава имоти за $2.2 милиарда

Задлъжнялата HNA Group възнамерява да продаде парцели за 2.2 милиарда $ в Китай, в това число офис здания и хотели в Пекин и Шанхай, борейки се да изплати задълженията си, оповестяват източници на Bloomberg.

Сградите са общо 9, като измежду тях са Shanghai HNA Tower, Shanghai Yangtze International Enterprise Plaza и Renaissance Shanghai Pudong Hotel. Те се прибавят към активите на стойност 13 милиарда $, които конгломератът към този момент разгласи за продажба.

 Всички проверяват китайския колос, който желае да вземе летище
Всички проверяват китайския колос, който желае да вземе летище " Пловдив "

Въпросите към HNA Group порастват

През последните няколко години HNA купуваше на едро - от здания в Манхатън до дял в Deutsche Bank, финансирайки смелите си инициативи със заеми. Тя е един от сериозните претенденти за концесионер на летище " Пловдив ".

В последно време групата има съществени усложнения да обслужва заемите си и счита да продаде активи на стойност 15.8 милиарда $, с цел да облекчи финансовия напън.

 Съсобственик на Hilton и Deutsche Bank ще се бори да вземе Летище Пловдив на концесия Обновена
Съсобственик на Hilton и Deutsche Bank ще се бори да вземе Летище Пловдив на концесия

Китайската HNA Group взе участие в консорциум, който е измежду трите претенденти за аерогарата

Китайският конгломерат продава и парцели за милиарди долари в Ню Йорк, Сидни, Хонконг и Лондон. Извън недвижимите парцели, HNA продава или счита да продаде Park Hotels & Resorts, Hilton Grand Vacations, NH Hotel Group и Red Lion Hotels. Освен това възнамерява първични обществени оферти за Gategroup Holdings AG и Swissport International.

 Китайската HNA желае чиновниците й да влагат в нея
Конгломерат с $90 милиарда задължения моли чиновниците си да му дадат пари

Дружеството предлага на личния състав си няколко капиталови варианти

HNA не е единственият китайски конгломерат, който понижава вложенията, откакто държавното управление проверява някои от най-големите придобивания през предходната година. Властите поеха контрола в Anbang Insurance Group и започнаха да продават активите й.

Милиардерът Уанг Джианлин, който в предишното беше най-богатият човек в Китай, също стартира да продава активи и се отхвърли от упоритостите си да сътвори международна развлекателна империя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР