Световният технологичен лидер Siemens обяви продажбата на компания от своето

...
Световният технологичен лидер Siemens обяви продажбата на компания от своето
Коментари Харесай

Siemens продаде бизнес за 3,5 милиарда евро

Световният софтуерен водач Siemens разгласи продажбата на компания от своето портфолио на стойност 3,5 милиарда евро. Обект на договорката е производителят на общоприети електрически мотори, мотор-редуктори и огромни задвижвания Innomotics, а покупател - американската капиталова компания KPS Capital Partners (KPS). Очакванията са транзакцията да бъде финализирана през първата половина на фискалната 2025 година.
 Siemens Energy мина от загуба към огромна чиста облага
Siemens Energy мина от загуба към огромна чиста облага

Новите поръчки на компанията за 4-тото тримесечие са 2023 година са скочили с 24%

Innomotics е водещо име в своя бранш с 3,3 милиарда евро оборот. За компанията работят към 15 000 души. Създаването на Innomotics бе инициирано през ноември 2022 година в отговор на желанието на Siemens да сплоти бизнеса си в региона на огромните задвижвания и общоприетите електрически задвижвания.

" С продажбата на Innomotics постигнахме спомагателен забележителен прогрес в усъвършенстването на нашето портфолио ", разяснява Ралф П. Томас, основен финансов шеф на Siemens AG.

Постигнатото съглашение пък бе и повода Siemens да спре с подготовката за общественото листване на Innomotics, оповестено през ноември 2023 година.
 Снимка 665801
Източник:

Главният изпълнителен шеф на Innomotics Михаел Райхле изрази вяра, че партньорството с KPS ще подкрепи надграждането и разширението на насъбрания богат опит в софтуерните нововъведения. Той добави още, че компанията ще продължи да се възползва от нарасналото търсене на високоефективни технологии за електрификация и устойчиви решения в промишлеността.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР