Русия продължава да укрепва позицията си на основен доставчик на

...
Русия продължава да укрепва позицията си на основен доставчик на
Коментари Харесай

Русия стана вторият най-голям доставчик на втечнен газ за страна от ЕС - при засилващи се санкции

Русия продължава да укрепва позицията си на главен снабдител на полутечен природен газ (LNG) за испанския пазар, и то в изискванията на наказания. Това оповестява ТАСС, като се базира на информация от испанската енергийна компания Enagás. За януари Русия беше третият максимален снабдител на синьо гориво на Испания, след Съединени американски щати.

През април тази година страната е закупила повече от 5,3 хиляди GWh съветски полутечен природен газ, което е една пета от общия импорт на страната за месеца. По този метод, Руската федерация за предишния месец стана вторият максимален снабдител на този енергоизточник за страната, като първата позиция е за Алжир. За първите 4 месеца (януари - април) на 2024 година, Испания е закупила общо над 26,8 хиляди GWh природен газ от Русия.

По думите на съветския дипломат в Мадрид Юрий Клименко, за 2022 година и 2023 година Испания е била най-големият вносител на съветски полутечен природен газ измежду страните от Европейски Съюз. Освен това съветският дипломат счита, че Испания не е заинтригувана да се откаже от подписания по-рано дълготраен контракт с Русия за импорт на огромни размери газ.

В същото време, неотдавна стана известно, че Брюксел има намерение да ускори натиска върху редица свързани с Русия планове за полутечен природен газ, като вкара ограничавания за превозването на съветски полутечен газ за трети страни.
 Испания увелечи вноса на полутечен газ от Русия
Страната от Европейски Съюз купуваща най-вече полутечен газ от Русия, усили вноса му

Страната има дълготраен контракт за доставки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР