Задържаният кмет на Несебър Николай Димитров спечели четвърти кметски мандат

...
Задържаният кмет на Несебър Николай Димитров спечели четвърти кметски мандат
Коментари Харесай

Задържаният преди изборите Николай Димитров печели на първи тур в Несебър

Задържаният кмет на Несебър Николай Димитров завоюва четвърти кметски мандат от ареста с над 59% от вота на първи тур. Той е обвинен за началник на проведена незаконна група за пазаруване на гласове. В най-богатата община първа политическа мощ се оказа партия Български социалдемократи. Водачът на листата на тази партия също е измежду обвинените за участник в групата на Николай Димитров.

Несебър

Спечелилият изборите Николай Димитров е в ареста и търсим за коментар някой от екипа му. Инициативният комитет издигнал кандидатурата му за четвърти кметски мандат се оглавява от майката на секретарката на кмета, а другите са общински чиновници. Оказва се, че в постройката на общината публицисти не могат да влизат.

Търсим и брачната половинка на определения за кмет Николай Димитров. Виждаме, че автомобилът ѝ е паркиран в двора, само че тя явно не желае да беседва с нас. Кандидатите от партията завоюва най-вече места в Общинския съвет също са неоткриваеми през днешния ден.

Така се оказва, че единствената ни среща с претендент за общински консултант от „ Български социалдемократи " е от вчерашния ден пред изборната секция в Оризаре, където в нарушаване на разпоредбите тя посрещаше гласоподаватели.

Редно ли е да седите тук пред изборната секция?
Женя Количева, претендент за общински консултант от Политическа партия „ Български социалдемократи ": Ами, имам право да следя по какъв начин върви процеса. Аз пристигнах преди 30- 40 минути, тъй че не мисля, че има проблем. Аз пристигнах да гласоподавам и съм постояла половин час. Защо да бъде проблем?!?
Женя Количева е част от листа, чийто лидер дружно с определения за кмет на община Несебър Николай Димитров е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за пазаруване на гласове. В продължение на повече от час тя тичаше и разговаряше с всички, които идват да гласоподават. След сигнал ОИК разпореди на секционните комисии да не позволяват претенденти да стоят дълготрайно пред изборните пространства. От 540 дали своят вот в Оризаре 216 са дали вота си за „ Български социалдемократи ".
Атанас Терзиев, претендент за кмет на Несебър от Политическа партия ГЕРБ: Всички хора в община Несебър са наясно по какъв начин се вършат изборите тук. Всички хора са наясно каква е по този начин общинската машина, която работи и виждаме и резултата.
Загубилият изборите претендент на ГЕРБ за кмет на Несебър няма да желае анулиране на вота в общината.
Атанас Терзиев, претендент за кмет на Несебър от Политическа партия ГЕРБ: Приемаме резултатите такива, каквито са. Трябва да се поглежда мъжки на това.
Община Несебър е най-богата в България. В кметската администрация и в общинските компании работят 1500 души, на които спечелилият четвърти мандат Николай Димитров се явява шеф.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР