ГЕРБ и Демократична България ще имат най-много районни кметове в

...
ГЕРБ и Демократична България ще имат най-много районни кметове в
Коментари Харесай

ГЕРБ и Демократична България имат най-много районни кметове в София

ГЕРБ и " Демократична България " ще имат най-вече районни кметове в София. Това демонстрират данните на Общинската изборна комисия в столицата при изцяло обработени протоколи от секционните комисии.

Управляващата партия завоюва 12 региона. В 8 региона в централната част на столицата успеха е за " Демократична България ". Най-убедителна е успеха на представителя на " Демократична България " в регион " Лозенец ". Той печели с преднина от 22 % пред досегашния кмет от ГЕРБ. Българска социалистическа партия има едно кметско място в София. За ръководството на три региона се пребориха трима самостоятелни претенденти.

Призивите в общ звук сред левицата и " Демократична България " на балотажа да се гласоподава срещу ГЕРБ - докара до избор на опозиционни претенденти.

Трайчо Трайков е един от кметовете на " Демократична България ", който ще ръководи регион в сърцето на София. Смята, че е спечелил поради качествата си.
Трайчо Трайков-кмет регион " Средец ": Това са едни доста локални, даже може да се каже интимни избори, тук с хората, които са дали своят вот за теб като областен кмет се виждаш всеки ден по улиците.
Пробивът в регион " Изгрев " на Българска социалистическа партия е на млад доктор с три деца.
Делян Георгиев - новоизбран областен кмет на " Изгрев ": Резултатът е ясно на какво се дължи. На желанието на жителите на " Изгрев " за смяна. И те го демонстрираха и на първия тур, и на втория с доста по-убедителни резултати.
Въпреки извоюваните 8 кметски места в София от " Демократична България " считат, че има още какво да се желае. Съзнават, че това да ръководят е голямата отговорност.

Христо Иванов- " Демократична България ": Да, ние в София не можахме да реализираме огромния пробив, който имахме предпочитание да реализираме, само че получихме от гласоподавателите инструмент за смяна.

Пробивът против ГЕРБ, съгласно политолога Стойчо Стойчев, се дължи на антивот. А той е подбуден от борбата с ГЕРБ, апелите на Мая Манолова и Българска социалистическа партия да се гласоподава анти ръководещата партия.
Стойчо Стойчев, политолог: В последна сметка гласовете като цяло се разсеяха, само че отново бих споделил, че една огромна част от тези, които гласоподаваха за проектант Игнатов на първи тур са отишли да гласоподават или с не поддържам никого, което отново делегитимира до известна степен резултата на Фандъкова и с опцията Мая Манолова.
Стойчев счита още, че кметовете от опозицията хем ще ръководят по-трудно, тъй като не разполагат със личен бюджет, хем това ще им дава преимущество.
Стойчо Стойчев -политолог: Което слага районните кметове неизбрани с поддръжката на ГЕРБ в една много удобна обстановка. Положителните неща да си ги пишат на собствен плюс, пък за всяко отрицателно нещо или неуспех да го трансферират към госпожа Фандъкова.
Политологът е на мнение, че пробивът на Българска социалистическа партия след повече от 10 години в раойн " Изгрев " се дължи на насъбрани негативи към досегашния областен кмет на ГЕРБ, както и неналичието на претендент от " Демократична България ".
 Фандъкова печели изборите в София с малко под 50% от гласовете Фандъкова печели изборите в София с малко под 50% от гласовете
Йорданка Фандъкова завоюва изборите в София с малко под 50% от гласовете. Загубилата Мая Манолова съобщи, че ще продължи да работи за смяна на модела...
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР