Задържаха извършителите на грабеж и побой над възрастен мъж в

...
Задържаха извършителите на грабеж и побой над възрастен мъж в
Коментари Харесай

Задържаха двама за побой и грабеж на възрастен човек

Задържаха причинителите на обир и побой над възрастен мъж в дома му в новозагорското село Езеро в нощта на 28 против 29 декември. На двамата 22 годишни престъпно проявени мъже от Ямбол и радневското село Трънково е повдигната мярка за 72 часа, като на следващия ден се чака да им бъде взета непрекъсната мярка „ задържане под стража. "

Извършителите са арестувани за часове, откакто селото е било блокирано от сили на полицията, а единият от тях се опитал да премине през едно от краткотрайните КПП-тата в селото.

Сигналът за грабежа е подаден посредством телефон 112, сподели шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Сливен старши комисар Димитър Величков, който изясни по какъв начин е осъществено закононарушението.

" След като са съумели да преминат през втория незастроен етаж, са влезнали в помещението, където възрастния човек е гледал телевизия. Отправени са му опасност, нанесен му е побой. Същият е бил застрашен и с ножове ", сподели старши комисар Величков.

От 72-годишният козар Георги Николов грабителите са съумели да вземат наличните му 150 лв.. Пострадалият описа за нощта на нападението.

" Завиват ме и единствено за секунди не ме задушиха. Викам, пари ли желаете, бе? На ви пари! И отново бият, блъскат.... ", оплака се потърпевшият възрастен човек.

Районният прокурор Иван Иванов заяви, че до края на работния ден на арестуваните ще им бъде повдигнато обвиняване " за обир в съучастничество, за което е планувано от 3 до 10 години отнемане от независимост ".

Синът на жертвата Румен Русев разяснява, че към този момент обмисля разновидности за отбрана на възрастния си татко.

" Не знам дали да го споделям, но може би и оръжие ще му купя.... ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР