На украинците им трябват повече хора. Ще успеят да спрат

...
На украинците им трябват повече хора. Ще успеят да спрат
Коментари Харесай

Преподавател по военно дело: Украинците ще успеят да спрат руснаците, но няма да е лесно

" На украинците им трябват повече хора. Ще съумеят да спрат руснаците, само че няма да е елементарно ". Това съобщи пред БНР проф. Бранислав Сланчев, учител по интернационалните връзки и военно дело в Калифорнийския университет в Сан Диего, в коментар за новата атака на руснаците в Харковска област.

Според него е рано е да се каже каква е задачата: " Те могат да бъдат няколко. Едната е завладяване на Харков. Харков си беше една от задачите през цялото време. Спокойно може да бъде опит да си реализиран първичните цели. Харков го бомбардират безмилостно от месеци. Една от аргументите е да накарат доста хора да изоставен града, с което руснаците да си улеснят нападението. Засега украинците са ги спрели. Това ни води към втория вид - не толкоз, че се пробват да завладяват Харков, една от другите цели, които могат да преследват руснаците, е да отклонят сили от Донбас, където им е главната офанзива. Въпреки че руснаците превзеха няколко села и градчета, въпреки всичко офанзивата продължава и е много рисково там за украинците. Украинците се борят съществено. Нападението на руснаците там е с цената на големи жертви ". 

Според него украинците ще се оправят с още един фронт. До момента във войната руснаците са изгубили 3000 танка, акцентира професорът. 

" Въпреки че съветските запаси са големи, не са бездънни. Това им бяха най-хубавите танкове, най-хубавата артилерия. Това, което сега пращат на фронта, не е толкоз положително ".

Проф. Сланчев изрече мнение, че украинците ще могат да спрат руснаците, само че ще е мъчно. Той акцентира обаче, че те имат два съществени казуса. Единият е, че Западът доста е забавил оръжието. А вторият - че украинците по вътрешни и политически аргументи забавиха втората вълна от мобилизацията, която към момента не са провели. По думите му на тях им трябват повече хора.

" Напредъкът на руснаците през последните няколко месеца е когато украинската войска е в най-слабото си положение, изтощена от опита за офанзива от предходната година, без оръжия и доставки, без снаряди, без спомагателна готовност, без нищо. Този обезверен напор на руснаците въпреки всичко не докара до раздробяване на фронта и така нататък Сега фронтът единствено ще укрепва. Ще отнеме време - може би доникъде на лятото - началото на есента ще е доста тежка обстановката, тъй като доста от нещата ще отнеме време да се доставят. Те потеглиха, само че украинците би трябвало да приготвят запаси, хора, не е единствено до оръжието там ". 

По думите му Ф-16 ще влязат във войната, а Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 няма да успее да предотврати това. Според него трябва да сме доста деликатни, когато приказваме за нуклеарни закани на руснаците към Запада: " Те основават осведомителна среда, която оказва помощ на политици, които не желаят да оказват помощ на Украйна, които ги е боязън от Русия, да разпространяват това мнение, че руснаците ще употребяват нуклеарно оръжие и надлежно би трябвало да се избегне ескалация непременно. И тази цена е Украйна и те са подготвени да я платят ".

Професорът е безапелационен, че руснаците не са си трансформирали нуклеарната политика и не са се подготвяли за потребление на нуклеарно оръжие. Никой не го желае това, означи той.

Според него  " Западът е в глуха защита " сега. Той счита, че не може да се има вяра на Путин, когато споделя, че е подготвен да договаря:  " В момента войната се развива в интерес на руснаците. Той е на път да си завладее териториите, които желае ".

" Не виждам симптом в Америка да изостави Украйна или Източна Европа. Европейците могат да не съумеят да се съвземат, само че съгласно мен американците се взеха малко в ръце и схванаха, че е доста рисково това да изоставят нещата на самотек, защото руснаците напират, а европейците не могат да се провеждат да оказват помощ да бъдат спрени ", разяснява още експертът по интернационалните връзки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР