Екипите, ангажирани с удостоверяването на машините за гласуване, ще работят

...
Екипите, ангажирани с удостоверяването на машините за гласуване, ще работят
Коментари Харесай

Министър Мундров: През следващите две седмици ще удостоверим машините за гласуване

Екипите, ангажирани с удостоверяването на машините за гласоподаване, ще работят в режим, който подсигурява завършването на процеса в период.

Това разяснява министърът на електронното ръководство Валентин Мундров пред публицисти след началото на процеса по засвидетелствуване на техническите устройства за машинно гласоподаване.

„ Дейностите, които предстоят да бъдат направени започнаха задоволително рано, с цел да бъде предоставена на жителите опцията за машинно гласоподаване “, сподели още министърът. Той посочи, че през вчерашния ден след края на работния ден седемте машини, които ще бъдат удостоверявани, са били предоставени от Централната изборна комисия. И напомни, че представителната извадка беше избрана на инцидентен принцип при започване на предходната седмица. „ Смятам че, в границите на идващите две седмици ще удостоверим машините и ще предоставим опцията на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните изборни комисии “ добави още Валентин Мундров.

Удостоверяването на машините ще протече под наблюдението на специалисти от Държавна организация „ Национална сигурност “, а залата, където се прави процесът по засвидетелствуване, е оборудвана с камери и система за надзор на достъпа. Министерството на електронното ръководство ще даде опцията процесът да се следи в действително време в залата на партерния етаж. Като всеки жител ще има свободен достъп до нея в работно време през делничните дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР