Забавени заплати и обезщетения за близо два месеца от едно

...
Забавени заплати и обезщетения за близо два месеца от едно
Коментари Харесай

Забавени заплати и обезщетения за 34 хиляди лева са изплатени в Кърджали

Забавени заплати и компенсации за близо два месеца от едно дружество са били изплатени през август в Кърджали, след намесата на Инспекцията по труда.

Това сподели шефът на дирекцията в Кърджали Ангелина Бабунска.
Тя посочи, че сумата е в размер на 34 хиляди лв., а изплащането на заплати и компенсации са измежду честите нарушавания на работодателите в района. При осъществени 87 инспекции през август, инспекторите са издали 571 наложителни за осъществяване наставления, съвсем всички свързани с нарушавания по трудовите правни отношения и изплащането на хонорари.

Бабунка сподели също, че са почнали засилени инспекции по използване на Закона за хора с увреждания /ЗХУ/, съгласно който работодателите са длъжни да обезпечат места за хора с трайни увреждания, въз основата на средносписъчния състав на личния състав. Вече са тествани 5 предприятия от към 80 подлежащи на надзор в региона. Нарушения не са установени, само че инспекциите демонстрират, че работодателите не вършат разлика сред трудоустроени хора и хора с увреждания, добави Бабунска. Тя посочи, че при неспазване на посочените в ЗХУ периоди, работодателите следва да стартират заплащането на компенсационни вноски, които са в размер на 168 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР