Стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови,

...
Стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови,
Коментари Харесай

Делото за убийството в Цалапица: Рангел Бизюрев призна, че само той е нанесъл ударите по Димитър Малинов

Стартира всъщност делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в персонално укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов от Цалапица , заяви БНР.

Основен очевидец по това дело е Рангел Бизюрев, апетитен за причинител на убийството.

Рангел Бизюрев свидетелства, че единствено той е нанесъл ударите по Димитър Малинов, като близнаците не са взели участие в побоя. До разправата се стигнало, откакто Рангел научил, че Митко е приказвал обидни и оскърбителни думи по негов адрес.

Затова изискал от единия брат - Борислав, да му уговори незабавно среща с неговия противник. Във съдбовната нощ Митко излязъл и при срещата двамата се сбили. Рангел упорства, че е блъснал Митко няколко пъти, само че единствено в тялото, а не по главата и лицето.

Според Рангел, Митко е паднал, само че бил жив. Рангел и Борислав тръгнали с колата на близнаците, само че по някое време Бизюрев изискал да се върнат. Там към този момент той открил, че Димитър Малинов няма признаци на живот. Тогава се уплашил и паникьосал, а Борислав поел самодейността по изтриване на следите.

Натоварили тялото в багажника и той позвънил на брат си да пристигна с кирка и лопати. Валентин пристигнал с друга кола и донесъл инструментите. Рангел и Борислав намерили място край пътя, където изкопали дупка и заровили тялото. След това замаскирали мястото със строителни боклуци и други отпадъци. На другия ден отпътували за морето.

Пред проверяващите служители на реда обаче, близнаците Динкови настояват, че само Рангел е направил както побоя, по този начин и заравянето на тялото. Накрая ги заплашил да мълчат за станалото, с цел да не пострадат. Това описа един от проверяващите, взел техните първи показания след откриване на убийството. Той посочи, че по-късно братята неколкократно са променяли своите версии./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР