Мними строители са мамили предимно възрастни хора във Варненско. При

...
Мними строители са мамили предимно възрастни хора във Варненско. При
Коментари Харесай

Мними строители мамели възрастни хора, арестуваха четирима

Мними строители са мамили най-вече възрастни хора във Варненско. При акция бяха задържани четирима. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група поради строителни измами в област Варна и в страната
по следствие, ръководено от Oкръжна прокуратура – Варна.
Групата се е възползвала най-вече от възрастни и самотно живеещи. Те били заблуждавани, че ще им бъде изработен ремонт на жилището евтино.

След старта на ремонта обаче, започвали заканите, с които се желали по-големи суми,

постоянно в пъти по-големи от контрактуваното, като е имало случаи в които макар дадените пари ремонтът не е осъществяван. От събраните данни е станало ясно, че групата е работила последните две години. Мъжете рекламирали своите услуги на строителни бизнесмени и поемали задължения за осъществяване на поправки в разнообразни недвижими парцели в област Варна и други области в страната, като променяли контрактуваните условия или пък не изпълнявали поетите задължения.
От прокуратурата прецизираха, че мъжете са привлечени  като обвинени и за разнообразни типове изнудване.
Към момента те са в ареста и ще бъдат там до установяване на ограничения за неотклонение. Днес, по-късно се чака  исканията за задържане под стража на екипа от наблюдаващи прокурори да бъдат прегледани в Окръжен съд – Варна.
Разследването е почнало през 2023 година, откакто Окръжна прокуратура – Варна се е самосезирала.
Разследването е било извършено дружно с екипи на Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи в черноморския град. От прокуратурата прецизираха, че четиримата мъже са престъпно проявени, а един от тях към този момент е осъждан, като действията по актуалното досъдебно произвеждане са осъществени в изпитателен период по миналата му присъда. Работата по документиране и доказване на осъществените от проведената незаконна група закононарушения продължава. Разглеждат се и постъпили на по-късен стадий сигнали.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР