На 16 май 2024 г. беше проведено годишно Общо събрание

...
На 16 май 2024 г. беше проведено годишно Общо събрание
Коментари Харесай

Асоциация на банките в България преизбра Петя Димитрова за председател на управителния си орган

На 16 май 2024 година беше извършено годишно Общо заседание на Асоциация на банките в България, на което участваха всички пълноправни членове на сдружението. По време на съвещанието Петя Димитрова – основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка, беше избрана отново единомислещо за тригодишен мандат в управителния орган на Асоциацията.

Членовете на сдружението избраха Питър Рубен, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Обединена българска банка и Неделчо Неделчев, изпълнителен шеф и ръководител на УС на Общинска банка за нови членове на Управителния съвет на Асоциацията с тригодишен мандат.

УС на АББ преизбра госпожа Димитрова за ръководител на управителния орган. Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на УниKредит Булбанк продължава да бъде заместник-председател на УС на АББ.

В своето послание към членовете на Асоциацията на банките Петя Димитрова акцентира основната роля на банковия бранш за въвеждането на еврото в България и за разяснение изгодите от приемането на единната валута. За задачата АББ ще осъществя огромна национална информационна акция, зад която ще се сплоти целият банков бранш.

Асоциацията си слага за цел в идващите години да създаде и извърши специфичен план, взаимно с виновните институции, за насърчаване и разширение на финансовата просветеност на национално равнище. Други предпочитани тематики, с които АББ се ангажира интензивно през идната година, са дигитализацията на финансови услуги и нововъведения в заплащанията, възстановяване на кибер сигурността и създаване на устойчиви политики в областта на ESG.

Председателят на УС на АББ изрази специфична признателност към останалите членове на Управителния съвет за интензивността и ангажираността им в създаването на актуализирана тактика за активността на Асоциацията, както и за решителността им да обединят познания и запаси за развиването на публично значими тематики в областта на банковите услуги и финансите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР