За втори път тази седмица случаите на Ковид-19 в Турция

...
За втори път тази седмица случаите на Ковид-19 в Турция
Коментари Харесай

Ковид-19 в Турция нахвърли 2000 души на ден

За повторно тази седмица случаите на Ковид-19 в Турция нахвърлиха 2000 души. Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви на постоянен брифинг, че на 21 октомври са открити 2013 случая на инфектирани с новия ковид. Той посочи, че това са случаи на пациенти със признаци на ковид и с положителен резултат от направените проби.

Още 68 души с Ковид-19 са умряли през последните 24 часа, с които броят на жертвите на коронавирусната зараза от месец март до момента е достигнал 9513 души.

Междувременно от турското министерство на вътрешните работи отхвърлиха, че се обмисля налагане на възбрана за излизане на младежите и на възрастните хора от у дома през уикенда, като мярка за въздържане на увеличението на случаите на Ковид-19.

Информация с такова наличие беше излъчена от организация Ройтерс, която цитира неназован по име виновен турски представител.

Заместник-министърът и представител на турското министерство на вътрешните работи Исмаил Чатаклъ съобщи пред турските медии, че "твърденията в информацията на Ройтерс за допустимо връщане на възбраните за излизане на открито през уикендите са неоснователни ".

Говорителят предложи да не се има вяра на изказванията на неназовани източници, а също и на манипулативни информации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР