За втора поредна година компанията Перно Рикар България стартира своята

...
За втора поредна година компанията Перно Рикар България стартира своята
Коментари Харесай

Програмата „Шофиране=Отговорност” отново учи младите как да шофират отговорно

За втора поредна година компанията Перно Рикар България започва своята новаторска стратегия за обществена отговорност. „ Шофиране = Отговорност “ е отдадена на ограничението на шофирането в нетрезво положение измежду начинаещите и бъдещи водачи на възраст 18-25 година

Като част от програмата е създаден специфичен учебен модул, чийто главен инструмент е 12-минутният игрален филм „ Моментът в никакъв случай не е единствено един “. В пилотната година на „ Шофиране = Отговорност “ през образователната 2015/2016  година се включиха 14 учебни заведения от 13 града, като бяха подготвени над 700 деца. Проектът бе показан и в три университета – Нов български университет, УНСС и УНИБИТ.

И като всеки сполучлив план „ Шофиране = Отговорност “ към този момент има своите нови съидейници и сътрудници. Експерти от Асоциация „ Родители ” ще осъществят над 150 образователни занятия в границите на образователната 2016/2017 година взаимно с екипа на Перно Рикар България. Паралелно с неправителствената организация в акцията се включва и „ Съюз на българските автомобилисти “ (СБА), който ще запознае кандидат-шофьорите от 23 образователни автошколи в цялата страна с програмата.

Безспорно доказателство за новаторския план е и поддръжката на Главна дирекция „ Национална полиция ”. На кандидат-водачи и на придобили неотдавна удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство към този момент се раздава комикс, развенчаващ митовете за бързото изтрезняване. Той бе показан за пръв път в границите на Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност, провела се от 5 до 11 септември и Деня на предварителната защита на 10 септември в гр. Хасково, който беше хазаин на ХХІV Национален конкурс „ Пътен служител на реда на годината – 2016 ”.

Сътрудничеството със СБА и Главна дирекция „ Национална полиция ” е обезпечено с дейното присъединяване на „ Спиритс България “, един от главните сътрудници на самодейността.

Кампанията е подкрепена и от БАЗК (Българска Асоциация на Пострадали при Катастрофи), Фондация „ Пайдея “ и Фондация „ Заедно в час “.

Повече информация за програмата може да бъде открита на www. karaiotgovorno.com.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР