За шест поредна година най-добрите български състезатели бяха отличени за

...
За шест поредна година най-добрите български състезатели бяха отличени за
Коментари Харесай

Ясни са най-добрите български спортисти в "Нощта на шампионите"

За шест поредна година най-хубавите български състезатели бяха отличени за своите спортни достижения по време на тазгодишното издание на церемонията " Нощта на първенците ". Организатори на събитието са Министерството на младежта и спорта, взаимно с Българския състезателен тотализатор.

Спортният тотализатор обезпечи на спечелилите парични награди в общ размер от 185 хиляди лв., с цел да възнагради напъните им през миналата 2020 година.

За победител при дамите в тазгодишното издание беше избрана Миглена Селишка, която завоюва сребърен медал на Европейското състезание по битка в Будапеща. в категория до 53 кг. 

При мъжете оценката сграбчи джудистът Ивайло Иванов, който сграбчи сребърния орден на европейското първенсто в Прага, в категория до 81 кг. 

В първата категория за вечерта, до 16-годишна възраст, бяха отличени гимнастичката Стилияна Николова и боксьора Калин Цветанов. При 18-годишните наградени бяха каратистката Саня Петрова, със сребърен орден от европейското състезание в Будапеща, както и Йосиф Миладинов, който продължава да чупи върхове в историята на българското плуване. 

В категорията до 23-годишна възраст беше отличена биатлонистката Милена Тодорова, която даде поръчка за неотдавнашен пробив и в международната купа след мощните си изяви в шампионатите за девойки. 

В категорията за най-хубав състезател с увреждания успеха взе бегачът на дълги дистанции, Християн Стоянов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР