Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун отново отрече Пхенян

...
Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун отново отрече Пхенян
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия

Влиятелната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун още веднъж отхвърли Пхенян да доставя оръжия на Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

Съединени американски щати и Южна Корея упрекнаха Северна Корея, че предава оръжия на Русия, с цел да ги употребява тя против Украйна. И Москва, и Пхенян отхвърлят обвиняванията, само че предходната година те оповестиха, че ще задълбочат военните си връзки. Връзките сред двете страни се ускориха фрапантно след визитата през септември предходната година на Ким Чен-ун в съветския Далечен изток и срещата му с президента Владимир Путин.

Ким Йо-чен - сестрата на водача - обаче съобщи, че изказванията за оръжейна договорка сред Северна Корея и Русия са общ брой от предубеждения и измислици и съставляват " извънредно неуместна доктрина ", която не заслужава оценки или тълкувания, защото е единствено лъжовен слух, популяризиран от враждебни сили.

Ким Йо-чен акцентира, че разработваните от Северна Корея оръжия не са предопределени за експорт, а за защита против Южна Корея.

Технически Северна и Южна Корея остават във война, защото въоръженият спор от 1950-1953 година сред тях завършва не с контракт, а с помирение, напомня Ройтерс.

Междувременно Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден нови наказания против две съветски физически лица и три компании за улеснение на прехвърлянето на оръжия сред Русия и Северна Корея, включително балистични ракети за потребление в Украйна.

Според отчет на наблюдаващи на глобите от Организация на обединените нации, показан пред комисия към Съвета за сигурност, отломките, паднали в украинския град Харков на 2 януари, са били от севернокорейска балистична ракета от серията " Хвасон " -11 (Hwasong-11).

Ръководителите на Китай и Русия - главните сътрудници на Пхенян - се срещнаха през вчерашния ден и разкритикуваха Вашингтон и съдружниците му за " заплашването, което правят във военната сфера " против Северна Корея, се показва в общо изказване на съветския президент Владимир Путин и китайския му сътрудник Си Цзинпин.

На фона на засилващото се партньорство сред Москва и Пхенян посланикът на Северна Корея в Русия през вчерашния ден назова украинския президент Володимир Зеленски марионетка на Съединени американски щати и съобщи, че Русия ще излезе победител от спора си с Киев, заяви КЦТА.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР