Пролетта се завръща. Днес сутринта в отделни райони на Западна

...
Пролетта се завръща. Днес сутринта в отделни райони на Западна
Коментари Харесай

Пролетта се завръща

Пролетта се завръща. Днес сутринта в обособени региони на Западна България ще бъде с мъгли. През деня валежи ще има единствено на обособени места, а в следобедните часове облачността над доста региони ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево време. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна България – сдържан. Минималните температури ще са сред 5° и 11°, в София – към 8°, а оптималните - сред 17° и 22°, в София – към 19°.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. На места към обяд ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече облачно и мъгливо, тук-там със слаби превалявания. След обяд облачността ще се раздра. Вятърът в по-ниските елементи ще е слаб от юг, а във високите ще е до сдържан от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 9°.

В събота ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в планините, само че единствено на обособени места там е допустимо да превали. Ще е съвсем безшумно и сутринта за малко тук-там в низините ще се образува мъгла. Ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат най-вече сред 20° и 25°.

В неделя и през първите дни на новата седмица температурите ще са още малко по-високи и ще доближават тук-там до 27°-28°, само че атмосферата още веднъж ще бъде неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че и развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, а в обособени региони краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще е най-вече слаб, в Източна България – краткотрайно сдържан, най-често от изток.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР