За съжаление, всеки би могъл да изпадне в подобна ситуация,

...
За съжаление, всеки би могъл да изпадне в подобна ситуация,
Коментари Харесай

Ето как да сложите сами инжекция, ако ви се наложи спешно

За страдание, всеки би могъл да изпадне в сходна обстановка, изискваща умения за слагане на инжекция. Това са някои от главните указания. Как да се подготвите?

Уверете се, че става въпрос за незабавен случай. Снабдете се с нужното лекарство и спринцовка.

Измийте добре ръцете и ги подсушете с забрадка за еднократна приложимост. Намерете подобаваща паница или табла, където може да поставите всичко належащо. Дезинфекцирайте нейната повърхнина.

Стаята е належащо да бъде добре осветена. Помолете вашия " пациент " да легне, тъй че мускулите да бъдат отпуснати. Поставете стерилни ръкавици. Дезинфекцирайте ги със алкохол.

Подгответе памучни или медицински тампони, напоени със алкохол.

Как да поставите инжекция на някого?

Ако лекарството е студено, го загрейте. Извадете спринцовката от опаковката. Дезинфекцирайте ръцете и флакона. Отворете ампулата и извлечете лекарството. Ако капакът на флакона е каучуков и е належащо да бъде продънен, сменете иглата след добиване на лекарството, защото нейния връх може да се захаби.

И това е забавно: Тествайте здравето си за 1 минута с този елементарен и бърз трик - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Сменете иглата, в случай че инцидентно я докоснете. Обърнете спринцовката нагоре и изкарайте въздуха от нея.
Визуализирайте огромен кръст на седалището на пациента. Този кръст разделя зоната на 4 елементи. Инжектирайте лекарството в горната външна част, с цел да избегнете засягането на даден нерв.

Почистете мястото, което желаете да обработите, с памучен тампон, пропит в алкохол. Поставете иглата към кожата под ъгъл от 90° (предупреждение: това важи единствено за интрамускулните инжекции).

Вкарайте иглата в обработената зона с едно бързо придвижване. Близо 1/3 от нея би трябвало да остане отвън тялото. Инжектирайте лекарството постепенно - по този начин е по-удобно за " пациента ".

Не дърпайте спринцовката напред и обратно. Може да я държите с едната ръка и да контролирате буталото с другата.
Поставете тампон, пропит със алкохол, върху кожата, покрай мястото на инжектиране. Извадете иглата с едно придвижване и притиснете тампона към раната.

Иглата би трябвало да бъде затворена и всички принадлежности да се изхвърлят вярно. Измийте ръцете и готово.

Как да си поставите инжекция сами?

В този случай е по-трудно да инжектирате лекарството в седалището, по тази причина може да употребявате бедрото.
Седнете и се отпуснете. Ще ви е нужна средата на бедрото от страничната част.

Подготовката и процесът са идентични. Кожата е належащо да бъде пробита перпендикулярно. Ако ви е мъчно да намерите точното място или сте прекомерно слаби, сгънете кожата и инжектирайте лекарството в нея. Имайте поради, че в гънката би трябвало да има единствено лой, а не мускул.

Никога не използвайте една и съща игла два пъти. Бихме желали да ви напомним, че постоянно е належащо да се обаждате на доктор при незабавни случаи, изискващи използването на инжекция.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР