За поредна година Новак Джокович е основният фаворит за спечелването

...
За поредна година Новак Джокович е основният фаворит за спечелването
Коментари Харесай

Джокович: Плача всеки път, като излизам от вкъщи; днес всичко се свежда до интереси

За поредна година Новак Джокович е главният любимец за спечелването на Откритото състезание на Австралия, където ще преследва своята десета купа в шампионата и общо 22-ра от съревнования от Големия шлем, като по този метод би изравнил Рафаел Надал по този индикатор. Преди няколко дни Ноле даде извънредно откровено изявление пред сръбския публицист Саша Озмо за Tennis Majors, в което разяснява компликациите към това да бъдеш професионален тенисист и да пътуваш непрестанно, като също по този начин показа своите разсъждения по отношение на светогледа и навиците на актуалното общество. 

" Не е елементарно, няма златна формула. Точно като всеки, който пътува доста заради естеството на работата си, изпитвам компликации, защото не мога постоянно да виждам жена си и децата си, родителите си, братята си... Нямам възможност да извозвам толкоз време, колкото бих желал със фамилията си – да вземем за пример в този момент ще прекарам повече от месец в Австралия. Това ме боли, рева всякога, когато излизам от у дома.

Понякога ми се желае нещата да са разнообразни, но винаги съм бил благодарен за всичко, което животът ми даде, защото моите компликации са нищо спрямо тези на други хора. Наистина го съзнавам, само че това не трансформира обстоятелството, че фамилията доста ми липсва. Непрекъснато диря салдото дружно със брачната половинка ми – от време на време съумявам, от време на време не. Животът е пълен с възходи и падения, така че най-важното нещо за един човек е да остане правилен на себе си и да направи всичко допустимо да се приспособи към събитията.

Случва се да върша неточности по отношение на околните си хора, които са толерантни към мен както на корта, по този начин и отвън него. Имам доста прояви и промени в настроението, заради което не се възприемам олицетворение на добродетелта, надалеч съм от това. От друга страна, моето мнение е, че човек би трябвало да бъде отворен към живота и това да се учи непрекъснато. Нямам проблем да кажа " извинявай " на някого, в случай че съм позволил неточност, мисля, че е човешко. Няма нищо неприятно в това човек да осъзнае грешката си и да изпита разкайване за нея. След това всеки би трябвало да продължи напред, тъй като ще има още милион неточности.

Има една наклонност, която виждам в днешното общество, изключително на Запад – хората са изгубили своята откровеност, не са открити един с различен, доста от това се свежда до ползи и материални облаги, а някои същински полезности са мощно подценени. Това е по този начин, тъй като обществото е устроено по този начин – медиите всеки ден ни споделят какво би трябвало да купим, че би трябвало да се държим по избран метод, да се опасяваме от това или това.

В спорта пък постоянно се постанова философията " значимо е единствено кой е номер едно, всички останали са губещи ", изключително в самостоятелните спортове. Стремя се към триумф, несъмнено, само че триумфът е единствено една последна точка. Трябва да се научим да се любуваме по пътя към този триумф, да го чакаме с неспокойствие и да го ценим. Опитвам се да си подсещам да се любувам на пътуването. Като цяло имаме потребност от повече почитание към другите, повече съчувствие към компликациите, през които другите минават. Например всички са доста смели в обществените мрежи, само че когато ги срещнеш персонално, тогава се държат друго ", показа някогашният номер едно.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР