За първият месец от кризата имаме всичко налично. Имаме различни

...
За първият месец от кризата имаме всичко налично. Имаме различни
Коментари Харесай

Сачева: Обсъждаме идеята да се открият защитени детски градини и училища

За първият месец от рецесията имаме всичко налично. Имаме разнообразни сюжети. Работим по това да въвлечем и други служби към обществения патронаж. В краен случай ще има и доброволци. Ако в даден миг имаме потребност от още хора, ще обявим обществено телефон, на който да се свържат с нас. На този стадий всеки, който желае да бъде потребен, може да помогне на собствен възрастен комшия. Това съобщи по Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1511
„ В момента фонд „ Безработица “ има задоволително запаси. Ще има и особено разпореждане на Министерски съвет, в което ще можем да забележим критериите за компаниите, които могат да кандидстват. В закона няма да бъде написано, че работодателят ни може да ни изпрати в насилствен заплатен отпуск. Нашата цел е да запазим работните места. Затова пускаме и схемата за възнаграждение на работната заплата в размер на 60 към 40 ", сподели още Сачева.

Сачева: Ежечасно се оферират ограничения за най-уязвимите

Тя разяснява и какво да вършат родителите, чиито деца не са на градина и няма кой да ги гледа.

„ Всеки случай е доста самостоятелен. Те биха могли да употребяват неплатен отпуск. Даваме благоприятни условия за потребление на детски кътове, само че все още сме спрели услугата. Обсъждали сме концепцията да се открият предпазени детски градини и учебни заведения. На този стадий най-хубавото решение е да търсят помощ от близки ", разясни общественият министър.

„ Бременните дами са най-уязвими. Независимо от карантината, те би трябвало да вървят на прегледи “, заключи Сачева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1511  Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284 Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284  COVID-19 отложи завръщането на COVID-19 отложи завръщането на " Приятели "    Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР