Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в

...
Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в
Коментари Харесай

Радев пусна закона срещу рекламата на хазарта и за тавана върху надценката на хляба

Президентът Румен Радев няма да наложи несъгласие върху измененията в Закона за хазарта. Това излиза наяве от анонс на утрешния брой на „ Държавен вестник “. От прессекретариата на президента потвърдиха пред Клуб Z, че той е подписал декрет за обявяване на промените.

Припомняме, че преди седмица Радев съобщи, че обмисля дали да наложи несъгласие върху законовите ремонти. Той изясни, че правният му екип преглежда текстовете, с цел да излезе със мнение. В края на краищата президентът е решил, че няма да стопира поправките. В сметката евентуално влиза и сериозната вероятност Народното събрание да преодолее възможното несъгласие. 

Една от главните промени е обвързвана с рекламата на
хазартни игри, която се лимитира мощно. Налага се цялостна възбрана такава да се прави във всички видове медии. Игрални зали няма да има в обитаеми места с под 10 000 поданици от един миг нататък.

Със същия закон в последния миг в преходните и заключителни разпореждания депутатите вмъкнаха нулев ДДС ставка за брашното и хляба, както и таван на надценката за хляба от 15 на 100.

Целият закон бе променен в незабавен порядък, откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи претърпяха самобитен катарзис - на 24 април те предложиха възбраната за реклама на
хазарт, като непроменяемо преди този момент в годините обратно си затваряха очите за това.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР