Руските войски продължават да настъпват в дълбините на отбраната на

...
Руските войски продължават да настъпват в дълбините на отбраната на
Коментари Харесай

Руските войски създават нов фронт в района на Харков?

Руските войски не престават да настъпват в дълбините на защитата на украинските въоръжени сили в пограничните региони на Харковска област. На 12 май Министерството на защитата на Русия разгласи освобождението на селата Гатище, Красное, Мороховец и Олейниково.

Говорим ли за основаване на нов фронт от съветските въоръжени сили в Харковска област? Появата му ще зависи на първо място от постигането на тактически триумфи във Волчанск и Липци, а по-късно могат да се появят и други посоки на офанзива, написа телеграм каналът „ Военна хроника “.

Какво дава на съветските войски настъплението в региона на Харков?

, това беше изненада за украинските въоръжени сили, макар че украинските управляващи настояват, че „ пробивът е бил предстоящ “. След първите тактически триумфи стана ясно, че командването на ВСУ ще би трябвало незабавно да реши кои войски и в какви количества да изпрати за поддръжка от другите посоки. Въоръжените сили към момента имат запаси, само че грамотността и правилността на потреблението им зависи от разбирането на обстановката като цяло.

, настъплението на групата съветски войски „ Север ” в региона на Харков към момента е на този ранен стадий, когато размерът и съставът на дейната формация не е ясно открит от командването на Въоръжените сили на Украйна.

Има оценки, че съветските войски работят с пет батальонни тактически групи, само че тези данни са единствено предварителни. Освен това е напълно явно, че главните сили и запаси на съветските въоръжени сили към момента не са задействани.

За въоръжените сили на Украйна в този случай задачата е разграничена на две елементи: надеждно да се оцени размерът на частите на въоръжените сили на Руската федерация и да стартира вземането на всевъзможни решения, осъществяването на които, даже и да бъдат взети бързо, ще изискват съответното време.

Засега можем да кажем с убеденост, че командването на украинската войска не е съумяло да направи нито първото, нито второто. Това допуска, че настъплението на съветските въоръжени сили в региона на Харков се посреща от украинските войски с дефицит на средства за разузнаване и наблюдаване, без които е мъчно да се управлява обстановката най-малко до оперативната дълбочина на защитата.

Ситуацията ще бъде изключително сложна в бъдеще, когато ще се дефинира посоката на основния удар на съветските въоръжени сили в този регион и ще се изисква още по-голям отговор от ВСУ.

Какъв е резултатът

Операцията на съветските въоръжени сили в Харковска област надалеч не е приключена и ще се развива в близко бъдеще. Скоростта на придвижване в този случай не е толкоз значима, колкото осъществяването на главните задания, чиито очертания (в допълнение към навлизането в Липци и Волчанск) ще стартират да се обрисуват едвам след няколко дни.

Възможно е в близко бъдеще командването на украинските въоръжени сили да стартира да взема решения, ориентирани към обезвреждане на пробива. След това ще могат да се създадат първите заключения по отношение на бъдещата настройка на фронта освен в региона на Харков, само че и в други региони.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39460 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед39570Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед56655Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед23078Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед18267Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78363Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77370„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77087В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР