От Института за пътна безопасност обявиха във фейсбук страницата си,

...
От Института за пътна безопасност обявиха във фейсбук страницата си,
Коментари Харесай

Ще проверяват за нередности новата организация на движението в София

От Института за пътна сигурност оповестиха във фейсбук страницата си, че са упълномощили на екип от инспектори по пътна сигурност, проектанти и пътни инженери да ревизират за нередности организацията на придвижване по три столични булеварда - бул. " Патриарх Евтимий, бул. " Витоша и бул. " Фритьоф Нансен ". Инспекцията е почнала през днешния ден. Целта е да се прекратят спекулациите за неправомерност на измененията.

" Новата организация на придвижването беше пусната преди две седмици, като станахме очевидци на взаимни обвинявания в медиите на виновни институции ", написа в обявата.

" Законът за придвижване по пътищата задължава " Пътната полиция " да следи за положението на пътя и да издава предизвестия или разпоредби до притежателите или до администрацията, която ръководи пътя, както и до компанията, поддържаща пътния сектор за премахване на неизправности по тях ".

" Две седмици откогато е пусната нова организация на придвижването през медиите виновни институции се упрекват. В същото време по този начин наречените специалисти вършат субективни изводи, обслужващи политически двата лагера. Свидетели сме по какъв начин министърът на вътрешните работи през медиите не утвърждава организацията на придвижване в региона. В същото време кметът на гр. София ни оповестява, че представител на Министерство на вътрешните работи е подписал плана за нова организация на придвижването. Днес от ефира на Българска национална телевизия началникът на столичната Пътна полиция ни заяви, че планът е подписан от негов чиновник в комисията по организация на придвижването в Следствен отдел към окръжна прокуратура, само че процедурата изискало още един път да се съгласува със същия чиновник. В същото време чл.165 ал.1 т.3 от ЗДП задължава пътна полиция да следи за положението на пътя и пътните такъми и издават писмени предизвестия, сигнални писма или разпоредби до притежателите или до администрацията, ръководеща пътя, и до компанията, поддържаща пътния сектор, за премахване на открити неизправности по тях ".

Проверка на Института за пътна сигурност демонстрира, че към този миг такова предписание, сигнално писмо за установени нередности по съществуващата нова организация на придвижването, не е издавано от Министерство на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР