За първи път Червената книга на България е безплатна и

...
За първи път Червената книга на България е безплатна и
Коментари Харесай

Червената книга на България - онлайн

За първи път " Червената книга на България " е безвъзмездна и налична за всеки в Интернет. Най-актуалната информация за растенията, животните и естествените местообитания е богато илюстрирана със фотоси и видеоклипове.

" Червената книга на България " е една от първите в света, отдадена на застрашените растения и животни, пишат на уеб страницата й от Българска академия на науките. Тиражите й през 1984 и 1985 година бързо бяха изчерпани, а данните за растенията и животните в България трябваше да бъдат обновени. Екип от учени и откриватели работиха съвсем 30 години по новата Червена книга, която е разграничена на три елементи: растения и гъби, животни и местообитания.

Ако разпечатаме новата Червена книга, ще забележим 2000 страници, карти, илюстрации, и над 3000 фотоси и рисунки. Интернет изданието е по-голямо като размер от печатното поради мултимедийните приложения и огромната фотогалерия. То ще остане гратис за всички, а част от печатния тираж ще бъде предоставена на библиотеки, образователни заведения и институции в страната и чужбина.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР