За нова схема за изнудване на шофьори алармира преподавателката в

...
За нова схема за изнудване на шофьори алармира преподавателката в
Коментари Харесай

Мутри изнудват жени шофьори за щета по автомобил

За нова скица за изнудване на водачи сигнализира преподавателката в НСА Бояна Игова. Потърпевшите са принуждавани със закани от яки момчета да платят в брой и на място породена сякаш от тях вреда по безценен автомобил.

Това се случило на Бояна в столичния квартал Слатина. Историята ѝ, оповестена в уеб страницата Klinklin.bg и разказана през днешния ден в утринния блок на Нова тв, провокира хиляди реакции.

Жената била на детски рожден ден и паркирала автомобила си на улица в квартала. Тръгвайки си, била заобиколена от група млади мъже с мутренски тип, които почнали да я упрекват, че е одраскала техния автомобил безценен клас. Настояли да им даде незабавно 300 лв. за вредата. Бояна е уверена, че паркирайки, не е одраскала никого, също така пред нея на улицата нямало различен спрял автомобил.

Погледнала и ръчната спирачка - била пусната. Момчетата обаче упорствали, че дребна драскотина по колата им е получена по нейна виновност, подигравайки се, че не знаят кой им дава книжки на дамите водачи, щом не могат да паркират.

За да избегне неприятната обстановка, Бояна предложила да покрие вредата от застраховката на автомобила си, само че мъжете изрично отказали. Оказало се, че никой от тях не е притежател на одрасканата кола, а единият я употребява като служебна. Настояли, още веднъж със закани, да им се дадат 300 лв. в брой или в краен случай дружно да закарат колата в сервиз и фамилията на Бояна Игова да заплати ремонта.

Чувствайки се незаслужено упрекната, дамата настояла или да даде данните на застраховката си, или да повика КАТ. Момчетата ѝ декларирали, че КАТ има три коли за цяла София и може да висят и да чакат с часове. Междувременно Бояна се принуждава да звънне на 112 и да повика полицейски патрул, притеснявайки се за сигурността си.

Финалът е неуместен, само че дамата е удовлетворена, че най-малко не се е поддала на изнудването. Абсурдът идва от реакцията на Министерство на вътрешните работи и КАТ. Пристигайки пръв на мястото, полицейският патрул предизвестява двете спорещи страни да се въздържа от физическа разпра, карайки ги да подпишат протокол.

"След като подписах протокола, че няма да удрям мутри в крайните квартали, от РПУ-то си потеглиха, разказва случилото се Бояна. (...) Пътната полиция пристигна към среднощ, 4 часа след подаването на сигнала. Идваха от място на което 60-годишни мъже се били помлели от пердах с стоманени прътове, поради дребна драскотина на една от колите. (...) Резултатът е акт на стойност 20 лева за мен, тъй като постоянно колата откъм гърба е отговорна и има надолнище по посока на придвижването. "

Жената е уверена, че нейният случай не е индивидуален. Същото споделила и застрахователната ѝ брокерка, когато ѝ звъннала поради случая. Според пострадалата целите са дами, нормално майки с дребни деца (познава се по детското столче в автомобила), които нямат опция с часове да чакат КАТ и да се опълчат на група дебеловрати мутри.

Източник: offnews.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР