За мен изход от сегашната ситуация чисто политически няма. Нужна

...
За мен изход от сегашната ситуация чисто политически няма. Нужна
Коментари Харесай

Иво Христов, БСП/ПЕС: Нужна е конституционна промяна за президентска република

За мен излаз от сегашната обстановка чисто политически няма. Нужна е конституционна смяна. Президентска република е единственият излаз, само че ми е ясно, че множеството политици ще го одобряват на нож. Всички те живеят сега от сегашната политическа система.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът от БСП/ПЕС Иво Христов.
Едно е да имаме парламентарна република в страна като Германия, друго е в България. Както виждате за 30 години тя породи най-големите пороци на нашата народопсихология. Партизанство, келеперджийство... Нужна е смяна в държавното ръководство.
Според Христов не могат да се чакат огромни изненади при третия мандат.

„ Няма особени промени в българската политика в последните 30 години. Тя не е правила особени завои, макар огромните поръчки за смени на геополитическата ориентировка “, разяснява евродепутатът.

По неговите думи нито една от партиите, които могат да получат третия мандат сега, няма да може да сътвори държавно управление с лекост, само че всяка една от тях би се радвала да го получи, защото това ѝ дава известна тежест.

Христов не е уверен, че еврото е потребно за нас, имайки поради хърватския опит с повишението на цените.
„ Български напредък “ е партия без история. Президентът взема решение, само че мисля, че тази партия мъчно ще събере болшинство.
По думите на Христов „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са две партии, които са едно и също, само че са обособени с цел да покрият допустимо по-голям политически набор.

Според евродепутата аферата „ Nexo “ би трябвало да направи усещане на гласоподавателите по отношение на метода, по който се финансира „ Демократична България “.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР