За домакинството си на Световното първенство по футбол Катар построи

...
За домакинството си на Световното първенство по футбол Катар построи
Коментари Харесай

Луисвил - градът, който беше построен специално за Световното в Катар

За семейството си на Световното състезание по футбол Катар построи цялостен нов град. Това е градът Луисвил, който стана и вторият максимален град в страната след столицата Доха. 
Прочетете още
Луисвил се простира на 38 квадратни километра. Посетителите могат да отседнат в един от 22-те нови хотела, както и да се насладят на атракции, като голф игрище и тематичен парк.

Градът разполага още с жилищни и търговски квартали. Целта на града е да притегля още повече туристи и освен за Мондиала, само че и след него. Тук се намира и пистата на Формула 1, на която през предходната година се организира и първото Гран при на Катар, което поради Мондиала не се организира през тази година, само че ще се завърне в календара следващата година. 

Луисвил се намира единствено на 23 км. северно от центъра на Доха. 

Градът ще може да побере до 450 00 души, а съгласно данни досега популацията му наброява съвсем 200 000 души.

Именно в Луисвил ще се организира и финалът на Мондиала, а стадионът е с 80 000 места и е най-големият от всички уреди в Катар. 

Първите проекти за развиване на дребното селце Луисвил, което съществува от 1908г. са през 2005г. За много малко време сред 2013-а година и 2018-а година инфраструктурата на града е съвсем приключена, а през предходната година Луисвил към този момент може да каже, че беше изцяло приключен. 

Със сигурност градът ще се развива още, само че изключително след края на Мондиала Луисвил ще се легитимира за всички туристи и задачата пред Катар да направи града опция на Доха май ще бъдат сполучливи. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР