За доблестна постъпка двама възпитаници на плевенски гимназии са удостоени

...
За доблестна постъпка двама възпитаници на плевенски гимназии са удостоени
Коментари Харесай

ОД на МВР-Плевен удостои възпитаници на плевенски гимназии за доблестна постъпка

За доблестна постъпка двама ученици на плевенски гимназии са удостоени с грамоти от шефа на ОДМВР - Плевен ст. комисар Веселин Вътов.

Двамата възпитаници, откриха и предадоха в полицията портфейл с пари.

Моника – Никол Дима, която е в осми клас в Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване показа пред публицисти:

„ Аз и моят другар се разхождахме в центъра на плевен, когато видяхме портфейла на земята. Видяхме, че хората го подминават и взехме решение да забележим дали в портфейла има документи, само че нямаше. В него имаше не доста огромна сума и ние взехме решение да го занесем в полицията, тъй като това би било доста положително дело “.

Моника сподели, че двамата с приятеля си не са и помислили да вземат парите, тъй като те може би са били доста за индивида, който си е изгубил портмонето, а може и да е бил човек в потребност.

„ Затова занесохме портмонето в полицията, с цел да помогнем “, сподели Моника.

Двамата възпитаници саотличени с грамоти “За проявено мъжество и цивилен дълг в помощ на обществото и на хората в Р България ". За връчването им в постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи пристигна единствено Моника дружно с майка си.



При връчването, шефът на полицията в Плевен ст. Комисар Веселин Вътов сподели:

„ За мен е чест да поздравя тези прелестни деца за образеца, който дават на нас като зрели хора и като общество. В днешно време ценностната система е доста раазтегливо разбиране и постъпката им дава визия за това, кое е рационално, почтено и почтено. Надявам се всеки от нас, който се допре до този образец да го занесе в дома си, в обществото и общуването, тъй като имаме потребност да бъдем по-добри и по-достойни “.



Директорът на ОД на МВР-Плевен ст. комисар Веселин Вътов благодари и на фамилиите на децата, както и на техните учители, които са помогнали да се изградят такива качества у тях.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР