На 22 май (сряда) ще се проведе първата от планираните

...
На 22 май (сряда) ще се проведе първата от планираните
Коментари Харесай

Първа приложна работилничка от творческия проект Детски Арт Хепънинг ще се проведе на 22 май

На 22 май (сряда) ще се организира първата от плануваните четири приложни работилнички от креативния план „ Детски Арт Хепънинг „ На брега на реката “ на Сдружение „ Дунавско зарево “. Инициативата е финансирана от Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ и нейната кулминационна точка ще бъде в Деня на река Дунав – 29 юни. Те ще основат благоприятни условия за креативна изява и присъединяване в културния и обществен живот на деца в риск, неравностойно обществено състояние и бежанци.

Начало на майсторското ателие ще сложат възпитаниците от ЦНСТ и ЦРДУ към Оценка за съвместимост на БЧК – Русе. С помощта на опитния арт екип: Ина Валентинова – художник-педагог и Марияна Георгиева–дизайнер на Работилничка „ Играчки-закачки “, дребните калфи от обществената институция ще изработят гигантска плюшена риба, съпроводена от ято дребни водни жители.

Следващата приложна работилничка ще бъде на 30 май, когато децата ще сътворят още един воден жител – гигантска костенурка. По време на креативните занимания ще бъдат излъчени и първите членове на представителния русенски арт „ Dream Team “, който ще взе участие в влиятелния интернационалния конкурс Danube Art Master, проведен от Глобалното партньорство по водите в Централна и Източна Европа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР