Проблемите на домашното насилие и бедността в Пловдив ще бъдат

...
Проблемите на домашното насилие и бедността в Пловдив ще бъдат
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 21.05.2024 г.

Проблемите на домашното принуждение и бедността в Пловдив ще бъдат разисквани на междуинституционална среща, хазаин на която е кметът на града Костадин Димитров. В кръглата маса вземат участие представители на локалната и държавна власт, Министерство на вътрешните работи, Съдебната власт, Адвокатурата, ръководители на болнични заведения, шефове на учебни заведения и детски градини.

Висшите учебни заведения в страната остават в протестна подготвеност до 30 юни. „ Не протестираме за пари. Ние държим да бъде спазен Закона за висшето обучение “, съобщи за Дарик ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив доцент доктор Жан Пехливанов. По думите му, в случай че до края на идващия месец настояванията им не бъдат изпълнени, ще последват нови протестни дейности в стъпаловидна форма, които могат да доведат и до неспособност да стартира новата образователна година през есента.

В Пловдив ще се организира първата здравно-образователна акция по преконцепционна грижа. Целта е да се подобрят знанията и здравето на младежите в репродуктивна възраст. Кампанията е проведена от екипа на „ Искам крепко дете “ и Студентския съвет към Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Лекцията ще се организира от 17:00 ч. в 6-та Аудитория на университета. Лектор ще е доктор Елеонора Христова-Атанасова, основен помощник в катедра „ Социална медицина и публично здраве “ към Медицински университет - Пловдив. Участниците ще получат отговори на въпроси за фамилното обмисляне и рекомендации преди бъдеща бременност.

Пазарджик отбелязва своя празник през днешния ден, в деня на светите равноапостоли Константин и Елена. Програмата, проведена от локалната община, още веднъж е наситена с голям брой културни събития на две подиуми. Честванията започнаха с тържествена литургия в църквата " Св. св. Константин и Елена " и литийно шествие от храма до центъра на града. Церемониято по издигане на флага на Пазарджик ще бъде на централния площад и стартира от 11:00 часа. На площад „ Константин Величков “ от 20:00 ч. ще пеят Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро. Час по-рано, в парка „ Градините на света “ са участията на FYRE, Lady B и Маги Джанаварова. Там ще се организира и пиано бар под звездите от 23:00 ч.

Кметът на Смолян Николай Мелемов подарява на всички деветокласници прожекция на българския игрален филм „ Гераците “ по едноименната творба на Елин Пелин, оповестяват от общинската администрация. Филмът ще бъде излъчен в кино „ Арена “ от през днешния ден до четвъртък, като ще има по две прожекции. Направен е график по учебните заведения за визитата на кино лентата от всички 365 възпитаници от 9-ти клас.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР