За да постигнат успехи в кариерата музикантите днес трябва да

...
За да постигнат успехи в кариерата музикантите днес трябва да
Коментари Харесай

Мила Георгиева: Искам да продължа да имам вдъхновението за музиката

За да реализират триумфи в кариерата музикантите през днешния ден би трябвало да имат освен гений, само че и предпочитание, дисциплинираност, неизменност, споделя известната наша цигуларка Мила Георгиева, която от 2002 година е най-младият концертмайстор на Симфоничния оркестър на радио Щутгарт.

Тя е безапелационна, че музикантите би трябвало да схванат, че не е най-важното да бъдеш солист, тъй като можеш да изпитваш наслаждение от работата си и от музиката освен като си солист.

Това би трябвало да се възпитава в новото потомство, тъй като в противоположен случай можеш да бъдеш доста отчаян, отбелязва Мила и добавя, че " младите музиканти би трябвало да бъдат изобретателни, да имат хрумвания, да харесват музицирането с разнообразни обединения ".

Като концертмайстор Мила Георгиева свири на неповторима цикулка " Страдивариус " от 1703 година. На въпрос кое прави цигулките " Страдивариус " толкоз положителни, Мила Георгиева е безапелационна: " Абсолютна мистичност и магия е ".

По думите й, всяка една такава цигулка има собствен живот и тогава, когато на тях не е свирено дълго време, последователно се нагаждат към метода на свирене на новия си притежател. Уникалното обаче е, че тези цигулки разрешават на музиканта да откри " сърцето им ". И още нещо. Това са принадлежности, които нямат предел. С тях можеш да постигаш от ден на ден и повече, добавя тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР