Queen е една от най-популярните групи на всички времена и

...
Queen е една от най-популярните групи на всички времена и
Коментари Харесай

Той изпява тази велика песен от първия път, шест седмици по-късно умира и става легенда

Queen е една от най-популярните групи на всички времена и техните песни към момента се слушат по целия свят през днешния ден. По време на своето битие те основават доста безконечни шлагери, един от които се откроява - " The Show Must Go On " от албума " Innuendo " от 1991 година Въпреки че мнозина считат, че е написана от Фреди Меркюри и че е негова прощална ария, истината е малко по-различна. 

Песента е написана от китариста Брайън Мей, въодушевен от битката на Фреди с заболяването му. По това време Меркюри към този момент страда от СПИН, макар че не е публично известно, а той едвам се движи. Брайън Мей се тормози, че Фреди физически няма да може да изпее толкоз сложни елементи, по тази причина записва демо версия.

Фреди към този момент е доста измършавял, не може да вдигне даже чаша. Песента е доста сложна, а положението му е отчайващо, по тази причина Брайън предлага той да запише вокалите. Но Фреди отхвърля, удря няколко водки, връща се в студиото, в което в никакъв случай повече не влиза, и го прави съвършено от първия път.

Въпреки това, когато идва време песента да бъде записана, Меркюри влиза в студиото, пие малко водка, става и споделя: " Ще я изпея, скъпи. " Той го прави от първия опит и изпява цялата ария без неточност. 

" Той стартира и я разруши, заби тотално вокала ", споделя Мей по-късно в изявление. Тъй като заболяването на Фреди се утежнява, той става прекомерно слаб, с цел да запише музикален видеоклип, тъй че с групата вземат решение да не вършат нов материал за песента, а да основат колаж от видеоклипове на  Queen, записани сред 1981 и 1991 година

След като Фреди умира през ноември 1991 година, песента още веднъж влиза в английските ранглисти и остава в Топ 75 общо пет седмици, както и когато в началото излиза. Песента се появява и в компилацията Greatest Hits III, записана онлайн с вокалите на Елтън Джон.

Първото осъществяване на песента онлайн е на 20 април 1992 година, по време на концерта Freddie Mercury Tribute Concert, там останалите членове на " Куийн “ дружно с Елтън Джон (вокали) и Тони Айоми (ритъм китара) извършват песента. Оттогава  " Куийн “ + Пол Роджърс заедно с Пол Роджърс изпълняват песента онлайн. След издаването си, като се изключи че песента се извършва и от други хора на изкуството, тя се появява във филми и телевизионни излъчвания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР