Юле Нимайер е една от приятните изненади в тазгодишното издание

...
Юле Нимайер е една от приятните изненади в тазгодишното издание
Коментари Харесай

При дебюта си на Уимбълдън: 22-годишна германка ще спори за място на полуфиналите!

Юле Нимайер е една от приятните изненади в тазгодишното издание на Откритото състезание на Англия, която още при дебюта си в конкуренцията доближи до четвъртфиналната фаза. Това стана факт, откакто през днешния ден германката изнесе следващия си превъзходен дуел и в профил последната останала локална представителка при дамите Хедър Уотсън, оформяйки безапелационното 6:2 6:4. За да откри място на полуфиналите, международната №97 ще би трябвало да преодолее съпротивата на своята сънародничка Татяна Мария.

Откриващата част се разви напълно по усета на Нимайер, която демонстрираше впечатляваща непоклатимост от линията за сервис и в хода на целия сет загуби едвам две точки на личен начален удар. Не по този начин стояха нещата при представителката на домакините, от чиято ракета непредизвиканите пропуски изобилстваха и доведоха до инкасирането на два пробива, благодарение на които германката се поздрави с триумфа в дебютния сет.

Уотсън съумя да стабилизира представянето си във втората част, в която поведе с ранен пробив и 2:0. Щастието ѝ обаче не търпя дълго, защото напълно скоро 97-ата в света още веднъж увеличи оборотите и реализира мигновен рибрейк. Последваха серия оспорвани геймове, като решителният миг настъпи при 3:3, когато Нимайер се възползва от спада в представянето на съперничката си, с цел да осъществя брейк, който се оказа задоволителен за крайната победа.

⭐ Settle in for one of the rallies of this year`s Championships ⭐

Jule Niemeier is a quarter-finalist!
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР