Южнокорейските оператори ще пуснат търговски услуги през 5G мрежа от

...
Южнокорейските оператори ще пуснат търговски услуги през 5G мрежа от
Коментари Харесай

От утре, 1 декември 2018 г., в Южна Корея ще заработи 5G мрежа?

Южнокорейските оператори ще пуснат търговски услуги през 5G мрежа от събота (1 декември 2018 г.), което трансформира страната в следващата, която претендира за първо място в света във връзка с мрежовата технология от последващо потомство.

И други страни залагат на изказвания за 5G водачество, само че в някои случаи операторите употребяват други възможности на стандарта 5G NR, поддържан от 3GPP, а в други - определението за „ търговски “ старт е много разтегливо разбиране.

Анализаторът от IDC Джон Дилейни показва, че съществуването на устройства за консуматори, подготвени да заплащат за новата високоскоростна услуга, е причина за действително, същинско комерсиално пускане на 5G, което изключва някои от досегашните кандидати за първото място.

 Снимка: SK Telecom Co.

Снимка: SK Telecom Co.

Корейското издание Pulse писа, че SK Telecom (SKT) ще предложи търговски 5G услуги на свои консуматори от индустрията, като офертата включва пакет от мобилен рутер, съгласуваност и услуги за съответно промишлено решение. Таксите ще варират точно заради обстоятелството, че тези услуги ще бъдат предоставяни „ по поръчка “.

Другият корейски оператор - LG Uplus, също се чака да започва, като предлага мобилни рутери преди стартирането на 5G смарт телефони „ в навечерието на март 2019 година “ Операторът към този момент бил конфигурирал над 4000 базови станции, които да поддържат 5G услуги в региона на Сеул, стремейки се скоро да предложи и общонационално покритие след появяването на смарт телефоните на пазара. В неотдавнашна публикация в корейската преса се показва, че LG Uplus възнамерява да започва своята мрежа на 1 февруари 2019 година, с цел да отговори уместно на проектите на SKT.

Изданието Pulse добавя още, че пожарът в едно от оборудванията на KT в Сеул, е довел до повреди на мрежата, по тази причина напъните на оператора били ориентирани към възобновяване на вредите. Но и този мобилен оператор щял да провежда събитие на следващия ден, събота, с цел да „ отпразнува отварянето на 5G мрежа “, въпреки че липсват елементи за комерсиалните оферти на KT.

Сред първите оператори, декларирали искания за короната на 5G пионер, е Verizon, който обаче употребява нестандартизирана версия на 5G за своите услуги за закрепен безжичен достъп. Останалите кандидати са телекоми в Близкия изток, както и Elisa в Европа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР