На 12-и май отбелязваме Международния ден на сестринството. Тази година

...
На 12-и май отбелязваме Международния ден на сестринството. Тази година
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Нашите медицински сестри са нашето бъдеще

„ На 12-и май означаваме Международния ден на сестринството. Тази година мотото се придържа към миналогодишното „ Нашите медицински сестри. Нашето бъдеще ”, като в този момент се подчертава върху икономическата мощ на грижата “.

Това написа във Facebook началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

„ Въпреки че е гръбнакът на опазването на здравето и на една болница в частност, сестринството постоянно е изправено пред финансови ограничавания и публично подценяване. Във ВМА постоянно сме оценявали сестринските грижи като незаменими. Особено на фона на поуките от последната пандемия и признавайки възходящата опасност за здравето на популацията в международен мащаб, заради разнообразни спорове, климатични промени и финансова неустойчивост “, споделя той.

Затова и огромна част от вложенията са ориентирани стратегически точно в тяхното развиване – с обезпечаването на по-добри условия на труд и по-големи благоприятни условия за спомагателна подготовка.

„ В днешния ден, сътрудници, желая да изкажа своята откровена благодарност за вашата безрезервност и ангажираност, за всеки един момент от вашия професионален път,  който сигурно е трансформирал доста ориси. За огромна част от нашите пациенти вие сте техните герои – с грижата, със състраданието и поддръжката в най-тежките им моменти от живота. Когато вие сте техен бранител, поддръжник и най-хубав другар. И ги учите да бъдат мощни, да не се предават, да намират наслада и в дребните неща. Благодаря ви, че сте образец и ентусиазъм за идващите генерации здравни експерти. Гордея се с Вас! Честит празник! Бъдете здрави! “, приключва генералът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР