Южноафриканската Solar MD открива фабрика за производство на батерии в

...
Южноафриканската Solar MD открива фабрика за производство на батерии в
Коментари Харесай

Южноафриканската Solar MD открива фабрика за батерии в Русе

Южноафриканската Solar MD открива фабрика за произвеждане на акумулатори в Русе – родният град на един от съоснователите на компанията Калоян Димов. Компанията е учредена през 2014 година и създава литиево-желязофосфатни акумулатори за предпазване на зелена сила.

Дейността ѝ се развива в ЮАР, където конфигурира енергосъхраняващи системи за семействата и им обезпечава чиста сила. Компанията популяризира продукцията си в Съединени американски щати, Турция и Европа.

Solar MD е най-големият производител на системи за предпазване на сила в Африка, с над 7000 сполучливо осъществени плана в последното десетилетие. Радостни сме, че идната фаза на интернационалната ни агресия включва ново произвеждане точно в България, освен това в родния ми град Русе ", съобщи Калоян Димов, ръководещ сътрудник на Solar MD.

По информация на Forbes инвестицията във фабриката в Русе е към 3 млн. лева Компанията е измежду членовете-съоснователи на Асоциация за произвеждане, предпазване и търговия на електрическа енергия (АПСТЕ).

Откриването на нов цех за акумулатори е доказателство, че България може да притегля вложения освен във ВЕИ централи, а и в производството на технологии за декарбонизация “, съобщи Никола Газдов, ръководител на УС на АПСТЕ.

Допълни, че чака до 3 години в страната да има над 6000 MW конфигурирана мощ от вятърни и слънчеви централи. Наличието на налични и сигурни системи за предпазване на сила ще има основна роля за балансирането и ръководството на електроенергийната система на България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР