Южна Корея обяви, че успешно е извършила пробно изстрелване на

...
Южна Корея обяви, че успешно е извършила пробно изстрелване на
Коментари Харесай

Сеул обяви успешен тест на първата си ракета с твърдо гориво

Южна Корея разгласи, че сполучливо е направила пробно изстрелване на първата си галактическа ракета с твърдо гориво и сподели, че това е първа стъпка към извеждане в орбита на спътници за по-добро наблюдаване на закани от Северна Корея, съобщи Ройтерс.

Това стана допустимо, откакто предходната година Съединени американски щати се съгласиха да сложат завършек на наложените от тях преди десетилетия ограничавания върху създаването на балистични и други ракети в Република Корея. През октомври Сеул направи тест на ракетата " Нури ", първата напълно южнокорейска разработка, която излетя, само че не съумя да изведе в орбита макет на спътник.

Южнокорейското министерство на защитата популяризира изказване, в което отхвърли изказванията на комунистическия Север, че предходната седмица сполучливо е тествал своя нова междуконтинентална балистична ракета, съобщи Асошиейтед прес. Според ведомството Пхенян в действителност е изстрелял ракета с доста по-малка мощ и е изфабрикувал данни след предходен несполучлив тест.

Северна Корея бе декларирала, че предишния четвъртък е изстреляла междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-17 ", което окачестви като най-големия оръжеен тест от години. Военното ведомство в Сеул обаче сподели, че изстреляната ракета не е била " Хвасон-17 ", а " Хвасон-15 ", тествана сполучливо през 2017 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР