Следственият комитет на Русия заяви, че Кузнецов е заподозрян в

...
Следственият комитет на Русия заяви, че Кузнецов е заподозрян в
Коментари Харесай

Арестуваха заради подкуп главния военен кадровик в руското министерство на отбраната

Следственият комитет на Русия съобщи, че Кузнецов е обвинен в " приемане на рушвет в изключително огромни размери ".

" Според следствието през интервала 2021-2023 година, до момента в който е отпред на 8-о ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, Кузнецов е получил рушвет от представители на търговски структури в подмяна на осъществяване на избрани дейности в тяхна изгода ", добави комитетът.

Арестът на Кузнецов е симптом, че най-големият корупционен скандал в държавното управление от години се разраства единствено няколко дни, откакто президентът Владимир Путин ненадейно в профил министъра на защитата Сергей Шойгу от поста му, разяснява Ройтерс.

Най-малко петима души бяха задържани по отношение на разрастващ се скандал с подкупи в министерството на защитата, който стартира на 23 април със задържането на заместник-министъра Тимур Иванов.

Министърът на защитата Сергей Шойгу бе ненадейно отхвърлен от поста си в неделя и бе назначен за секретар на Съвета за сигурност на Русия.

В новото държавно управление, което е в развой на утвърждение от страна на Народното събрание, на мястото му ще бъде назначен Андрей Белоусов - икономист, който преди този момент бе вицепремиер.

Анализатори считат, че назначението на Белоусов е част от тактика на Путин за възстановяване на успеваемостта на съветската военна стопанска система, като тя включва и премахване на корупцията при възлагането на военни контракти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР