Ypsilon Hybrid струва с хиляди евро по-малко от електрическия вариант

...
Ypsilon Hybrid струва с хиляди евро по-малко от електрическия вариант
Коментари Харесай

Новата Lancia Ypsilon получава хибридно задвижване със 100 к.с.

Ypsilon Hybrid коства с хиляди евро по-малко от електрическия вид и към този момент може да се поръча. Гамата на Lancia Ypsilon се уголемява, защото компанията показа нов хибриден вид. Той ще се продава дружно с електрическия, който беше показан по-рано тази година.

Автомобилният производител не навлезе в доста детайлности. Заяви, че моделът има 1,2-литров трицилиндров мотор, шестстепенна автоматизирана трансмисия e-DCT и 48V мека хибридна система. Тази настройка разрешава на автомобила да генерира относително скромната мощ от 99 к.с. (74 кВт/100 к.с.).

Като се има поради това ниско число, не е изненадващо да научим, че хибридът форсира от 0-100 км/ч за безгрижните 9,3 секунди. В последна сметка моделът ще доближи оптималната скорост от 190 км/ч. Премиум хечбекът от B-сегмента е фокусиран върху успеваемостта, а не върху скоростта.

Говорейки за това, моделът има индикатор за разход на гориво от 4,6 л/100 км. От Lancia не престават да настояват, че хечбекът може да се движи на къси дистанции единствено на електричество, защото има функционалности e-Creeping и e-Queuing. Компанията твърди, че задвижването обезпечава най-хубавото от двата свята, защото предлага еластичност, както и „ почитание към околната среда “.

Edizione Limitata Cassina

Подобно на електрическия автомобил, хибридът се пуска на пазара във версия Edizione Limitata Cassina. В резултат на това моделът е с познатия наследник екстериор с LED осветителни тела и 17-инчови алуминиеви джанти. Въпреки че компанията не загатва за стилистични промени, хибридът има спомагателни въздухозаборници, както и забележима изпускателна система.

Интериорът наподобява е пренесен недокоснат и водачите ще намерят отопляеми предни седалки с тапицерия от синьо кадифе. Към тях се причисляват 10,25-инчов дигитален инструментален панел и съответстваща 10,25-инчова информационно-развлекателна система S.A.L.A. Моделът разполага и със система за полуавтономно шофиране от второ ниво, както и с адаптивен круиз надзор, самостоятелно спешно прекъсване и система за наблюдаване на мъртвата зона.

Цените в Италия стартират от 28 000 евро. Това е доста по-малко от 40 000-те евро, които Lancia желае за стартовото издание EV Cassina.

Хибридната алтернатива към този момент може да бъде поръчана, само че няма да се задържи дълго, защото Lancia ще премине единствено към електрически модели през 2028 година Като част от това изпитание, всички нови модели, стартирани от 2026 година нататък, ще бъдат единствено електрически.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР