Японският автомобилен производител Nissan достигна ново технологично ниво в разработването

...
Японският автомобилен производител Nissan достигна ново технологично ниво в разработването
Коментари Харесай

Nissan със система за автоматично избягване на удар - видео

Японският авто производител Nissan доближи ново софтуерно равнище в създаването на електронни асистенти за сигурност. Идеята на системата е автоматизирано отбягване на конфликт. За да се реализира това, тя употребява извънредно подробна информация в действително време за покрайнините на автомобила. При първичните проби автомобилният производител към този момент показва по какъв начин технологията "Ground Truth Perception " автоматизирано прави съответните маневри.

Технологията комбинира информация от последващо потомство получена от високопроизводителни LiDAR датчици, радари и камери. Системата разпознава формата и дистанцията на обектите, както и структурата на околната среда. Въз основа на тази информация тя може неотложно да проучва и оцени настоящата обстановка и автоматизирано да предприеме нужните ограничения за отбягване на конфликт.

Системата също по този начин разпознава постепенно движещия се трафик и трудности в далечината и може да стартира автоматизирано промяна на лентата.



„ Възприятието на същинското състояние в реалноста на земята “ също би трябвало да работи в области, където няма налична подробна информация на картата. Очаква се създаването на „ Ground Truth Perception “ да бъде приключено доникъде на 2020-те години. Иновативният помощник за сигурност в началото ще бъде разполагаем в определени нови модели и на процедура във всеки нов автомобил от финансовата 2030 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР