Днес китайският производител на луксозни 100% електрически автомобили NIO представи

...
Днес китайският производител на луксозни 100% електрически автомобили NIO представи
Коментари Харесай

NIO представи бюджетната си марка ONVO. Първият модел се прицелва директно в Tesla Model Y

Днес китайският производител на първокласни 100% електрически коли NIO показа пред света новата си подмарка, наречена ONVO, която има за цел да направи качествената електрическа подвижност допустимо най-достъпна за потребителите, все още в Китай.

Първият модел на ONVO e фамилно насоченият L60 и по традиция за множеството китайски производители беше показан като пряк съперник на Tesla Model Y. Тук от NIO залагат както на цената на новия електрически автомобил, която стартира от малко под 30 500 щатски $, само че и на технологиите, простора и приложимостта на наличната база.

ONVO L60, първите доставки на който е планувано да стартират през септември тази година, бе обявен от компанията като електрически автомобил с по-добра успеваемост, като посочените от компанията данни са за 12.1 kWh консумация на 100 километра (CLTC стандарт на замерване), при подобаващ индикатор от 12.5 kWh при Tesla Model Y.

L60 е с съществени габарити от дължина 4828 мм, широчина 1930 мм и височина 1616 мм, а междуосието на електрическия автомобил е 2950 мм.

Новият електрически автомобил ще бъде стартиран на пазара в трио сновни версии- Standard със свободен пробег от 555 километра, Long Range със 730 километра и Extra Long Range с самостоятелност от над 1000 километра. Трите модификации ще бъдат оборудвани надлежно с батерийни модули с потенциал от 60, 90 и 150 kWh, а бордовата зарядна система е с 900V архитектура, което дава обещание и извънредно бързо зареждане.

Друг сериозен плюс, който показват от ONVO за L60, с който не разполага конкуренцията, е опцията за бърза замяна (около 3 минути) на целия батериен модул с изцяло зареден в на NIO, която китайската компания продължава да развива.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР