Японски университет престана да назначава професори и преподаватели, които пушат.

...
Японски университет престана да назначава професори и преподаватели, които пушат.
Коментари Харесай

Японски университет вече няма да назначава професори-пушачи

Японски университет престана да назначава професори и преподаватели, които пушат. Това става в миг, когато Страната на изгряващото слънце ускорява акцията си срещу тютюнопушенето преди олимпиадата 2020.
Говорителят на Университетът в Нагасаки Юсуке Такакура сподели пред AFP, че те са „ спрели да назначават преподавателски състав, който пуши “, макар че към момента може да бъде препоръчано предопределение на тези, които обещаят да откажат цигарите преди назначението.
Освен това университетът забрани пушенето на територията на цялата си територия от август, откривайки клиника за тези, които не могат да се откажат, сподели Такакура.
" Стигнахме до заключението, че пушачите не са годни за просветителния бранш ", сподели представителят, добавяйки, че университетът е потърсил юридически съвет и не счита, че политиката опонира на законите за дискриминация.
Местните медии оповестиха, че това е първият държавен университет, който вкарва такова изискване за претовареност и този ход идва откакто градското държавно управление на Токио одобри строги нови правила за битка с тютюнопушенето през предходната година преди Летните игри 2020.
Япония от дълго време е настрана от развитите страни, смята се за парадайс за пушачи, където пушенето е позволено в доста заведения за хранене и питейни заведения, съобщи БГНЕС.
Новите закони на Токио не разрешават дименето в заведенията за хранене в столицата, без значение от размера им. Ресторантите могат да основат обособени пространства за пушене, само че клиентите не могат да ядат или пият там.
Пушенето също е напълно неразрешено в учебни пространства - от детски градини до гимназиите, макар че пространство може да бъде отделено отвън университетските и болничните здания.
Световната здравна организация е дала на Япония най-ниската си оценка за напъните за попречване на пасивното тютюнопушене и Токио даже има по-лоши резултати в района в съпоставяне със страни като Китай и Южна Корея.
Въпреки това използването на тютюн в Япония понижава в сходство с по-широката международна наклонност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР