Ядосан мъж от монтанското село Ерден предаде купувач на гласове

...
Ядосан мъж от монтанското село Ерден предаде купувач на гласове
Коментари Харесай

Жена взе пари да гласува. Съпругът се ядоса, че той не е взел и разказа цялата схема |

Ядосан мъж от монтанското село Ерден съобщи покупател на гласове на полицията, откакто не получил 50 лв., с цел да даде гласа си за избрана партия.

Купувачът на гласове е притеглен към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Монтана. 

Ден преди последните избори - на 13 ноември, С.И. срещнал прочут в центъра на Ерден и се поинтересувал дали ще гласоподава за народни представители и за президент. След като индивидът дал отговор, че ще гласоподава, арестуваният му дал 50 лв. с съответна директива за номера на бюлетината.

В деня на изборите С.И. бил в кафене в селото и се схванал с локална жена да гласува за избрана партия и кандидат-президенстка двойка против 50 лв.. Парите обаче били обещани в наличието на брачна половинка й. Жената изпълнила сделката, като отишла до секцията и гласувала. Връщайки се в заведението, С.И. й дал парите, а брачният партньор й попитал дали и на него няма да му бъде платено, с цел да гласоподава.

Обвиняемият му отказал с обяснението, че „ доста приказва “. Ядосан от пренебрежителното отношение, мъжът разказал на полицейски чиновник за случилото се.

Установено е също, че по време изборите през юли С.И. дал 80 лв. на двама души, които ги прибрали, само че дали своят вот за друга от желаната от С.И. партия.

Свидетелите по делото са дали показания пред арбитър.

Делото против осъждания по-рано С.И. продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР