Ябълка със среден размер е еквивалентна на изядено парче хляб

...
Ябълка със среден размер е еквивалентна на изядено парче хляб
Коментари Харесай

Макар и полезни като цяло, ябълките може да причинят здравни проблеми

Ябълка със междинен размер е еквивалентна на изядено парче самун с дебелина от 1,5 сантиметра, тъй че несъразмерната консумация на този плод е рискова за хора със затлъстяване и захарен диабет. На здравите хора се предлагат два до четири плода дневно след главното хранене, което ще помогне да се избегнат кислородният апетит и някои проблеми с сърдечно-съдовата система, споделиха диетолози и ендокринолози пред РИА Новости, съобщи БГНЕС.
Всъщност ябълките са много висококалорична храна, защото съдържат фруктоза, която, преминавайки през черния дроб, се трансформира в захароза. Така че непотребната консумация на ябълки е нежелателна за хората с диабет и затлъстяване, сподели ендокринологът, претендент на медицинските науки Залина Гусова.
 Вижте храната, която разсънва по-добре от кафето Вижте храната, която разсънва по-добре от кафето
Пoвeчeтo хoрa oщe cъc cъбуждaнeтo cи cутрин зaпoчвaт дa миcлят зa гoлямa aрoмaтнa чaшa c кaфe. Cпoрeд учeнитe имa различен прoдукт, кoйтo м...
" Най-голямото преимущество на ябълките е, че този плод държи върха по наличие на желязо. А желязото е належащо за образуването на задоволителен брой червени кръвни телца – те доставят О2, подхранващ органите и тъканите. Така че потреблението на ябълки индиректно предотвратява кислородния апетит. Това е доста значимо за хора, страдащи от бронхопулмонални и сърдечно-съдови болести ", съобщи Гусова.
Много потребна съгласно ендокринолога е ябълковата кора, съдържаща фитохимикали, които имат противовъзпалително деяние. Тя съдържа и пектин, който оказва помощ за възстановяване на храносмилането. Освен това микроелементите и витамините, „ доставяни “ от ябълките, спомагат за поддържането на кожата, ноктите и косата в положително положение.
" Семената на този плод съдържат огромно количество йод. Въпреки това те съдържат и циановодородна киселина. Смята се, че повече от три или четири семена дневно не би трябвало да се употребяват ", сподели Гусова.
Тези, които не обичат цели ябълки, би трябвало да изберат ябълковото пюре. Много потребни съгласно Гусова са печените ябълки с към този момент разрушени фибри: в тази форма те не предизвикват обостряне на хроничния гастрит.
 Ето за какво би трябвало да ядете ябълки всеки ден Ето за какво би трябвало да ядете ябълки всеки ден
Независимо кой е обичаният ви вид ябълки, би трябвало да ядете най-малко по една дневно, с цел да сте здрави. Ябълките са един доста потребен плод,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР