Xiaomi е започнала да блокира инсталирането на Telegram на своите

...
Xiaomi е започнала да блокира инсталирането на Telegram на своите
Коментари Харесай

Xiaomi забрани инсталирането на Telegram на своите смартфони в Китай

Xiaomi е почнала да блокира инсталирането на Telegram на своите устройства в Китай – функционалност, вградена в интерфейсната добавка MIUI 13, оповестява South China Morning Post. Функцията дебютира предходната година като функционалност за битка със спама и измамите, само че още тогава имаше съмнения, че тя може да се трансформира в инструмент за цензура.

При опит за инсталиране на Telegram на устройство с MIUI потребителят получава известие, че приложението „ не е минало инспекцията за сигурност на Xiaomi “ и евентуално съставлява опасност. Валидността на тази информация е доказана от няколко източника, написа „ Код Дуров “.

Китай е блокирал доста западни услуги и обществени мрежи, в това число Фейсбук, WhatsApp и X (бивш Twitter). Местните управляващи обичайно се пробват да управляват средствата за цифрова връзка, тъй че специалистите са склонни да преглеждат дейностите на Xiaomi като стягане на контрола на Пекин върху киберпространството.

Международната версия на MIUI, предопределена за смарт телефони, които се изнасят публично от Китай, евентуално няма да бъде наранена от тази мярка. Но към момента не е ясно по какъв начин ще се държат телефоните за тези, които поръчват артикули на Xiaomi непосредствено от китайски продавачи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР