РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Бордът на Северна Каролина, който

...
РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Бордът на Северна Каролина, който
Коментари Харесай

Пилотът на дрон не може да предлага картографиране без лиценз за геодезист от Северна Каролина, казва съдът

РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Бордът на Северна Каролина, който контролира геодезистите, не е нарушил конституционните права на водача за правене на снимки с дрон, когато му е споделил да спре да популяризира и предлага услуги за въздушна карта, защото му липсва щатски лиценз, постанови федерален апелативен съд в понеделник.

Съставът на 4-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати, потвърждавайки решението на първоинстанционния съд, откри, че отбраната на свободата на словото на Майкъл Джоунс и неговия бизнес 360 Virtual Drone Services не беше нарушена от условието на страната за лиценз за предложение на геодезически услуги.

Съдебният спор означи възникващ спор сред технологията, нарушаваща на практика контролирана специалност геодезия. Държавният лиценз изисква учебен и механически опит, който може да включва изпити и чиракуване.

Джоунс се опита да разшири кариерата си на водач на дрон, като снима комбинирани изображения, които биха могли да оказват помощ на строителни компан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР