Xbox One все още е единствената актуална конзола, която не

...
Xbox One все още е единствената актуална конзола, която не
Коментари Харесай

RetroArch вече работи на нехакнатия ви Xbox One

Xbox One към момента е единствената настояща подпора, която не е хакната, само че към този момент има метод да подкарате на нея известната платформа за ретро емулация RetroArch. Екипът зад RetroArch от Libretro си завоюва популярност за това, че софтуерът не просто емулира една платформа, а с помощта на ядрата си може да подкара съвсем всяка игра от всяка подпора. С други думи, RetroArch може да бъде вашият единствен емулатор.
Разбира се, RetroArch е единствено програмен продукт и се нуждае от хардуер, с цел да върви. Може да го подкарате на всяка една подпора, само че нормално изискването е тя да е хакната преди RetroArch да може да извърши своята ретро магия.

И тъкмо това прави новото достижение на екипа толкоз значимо.



Xbox One безусловно става единствената подпора, която не изисква никаква форма на хакване, с цел да тръгне емулатора. Интересно е, че въпреки Microsoft публично да банва всевъзможни емулатори като приложения, колосът не е толкоз рестриктивен за други способи да инсталирате програмен продукт. Става въпрос за формалния Developer Mode , който може да се употребява за инсталацията на RetroArch.

За активацията на Developer Mode би трябвало да извършите цялостен ресет на конзолата си, което е значимо да се знае. Освен това, екипът въпреки всичко предлага РС-та с по-мощни процесори и видео карти за оптимална продуктивност, само че имайки поради, че RetroArch върви сносно даже на PS Vita, Xbox One като настройка е изцяло задоволителен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР